Най-малкото село в област Русе е увеличило населението си. Като

...
Най-малкото село в област Русе е увеличило населението си. Като
Коментари Харесай

Най-малкото село в област Русе е увеличило населението си

Най-малкото село в област Русе е нараснало популацията си. Като цяло хората в България са намалели с 844 хиляди души от последното броене през 2011 година Това демонстрират първите оценки от преброяването, извършено през септември и октомври предходната година. Преброени са общо над 2,8 млн. семейства, а окончателните резултати ще бъдат оповестени до края на 2022 година, осведоми Bulgaria ON AIR

Пепелина е най-малкото село в област Русе. " В момента по непрекъснат адрес, т.е. по персонална карта, в селото се водят 10 индивида, а по сегашен адрес се водят 40 ", сподели кметският наместник на с. Пепелина Георги Корчев.

Пандемията обаче е преобърнала наклонността и през последните месеци популацията вместо да се топи - пораства, тъй като доста от хората, които имат корени в Пепелина, се завръщат.

" През лятото се усилва популацията на Пепелина от порядъка може би на 100 индивида в най-топлите месеци. Все повече хора желаят не просто да имат парцел в селото, а да създадат по този начин, че когато пристигна време за заслужена отмора, да имат място, където да избягат от града ", добави още кметският наместник.

Според първите резултатите от преброяването в края на 2021 година, в селата продължава да живее към 1/4 от популацията на страната.

За последните 10 години обаче са се стопили освен жителите на дребните население места, само че и в огромните градове. Наблюдава се е и продължаващо обезлюдяване в избрани територии на страната
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР