Най-малко трима руски дипломати, експулсирани от страни членки на Европейския

...
Най-малко трима руски дипломати, експулсирани от страни членки на Европейския
Коментари Харесай

РСЕ: Трима руски дипломати от черния списък работят в руското посолство в Белград

Най-малко трима съветски дипломати, експулсирани от страни членки на Европейския съюз или включени в " черния лист " след съветската инвазия в Украйна, в този момент са упълномощени съветски представители в Сърбия, в това число двама от тях с връзки с съветските разследващи служби, съгласно траяло месеци следствие на Радио Свободна Европа, представено от сръбската телевизия Ен 1.

Четвърти посланик, който в този момент работи в съветското посолство в Белград, напусна дипломатическата задача в съветското посолство в Хелзинки два месеца откакто Финландия разгласи, че ще експулсира съветски дипломати в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Както оповестява РСЕ, Русия е засилила дипломатическото си наличие в Сърбия след вълната от експулсиране на дипломати от Европейски Съюз предходната година. Сега в листата на сръбското външно министерство има 62 упълномощени дипломати спрямо 54 през март 2022 година

Сега минимум един експулсиран съветски посланик, обвързван с отдела на Федералната работа за сигурност /ФСБ/, упрекнат в хакерски атаки, ориентирани против американския енергиен бранш, е изпратен в Белград, а различен е обвързван с съветското външно разузнаване, откри РСЕ след съвсем едногодишно следствие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Сред цитираните имена са Алексей Иваненко, който беше втори секретар на съветското посолство в Загреб, Михаил Генералов - експулсиран от съветското посолство във Варшава през март 2022 година, а в този момент консултант в съветското посолство в Белград. Дмитрий Барабин, който е бил на работа в посолството в Нидерландия, а в този момент има възбрана да влиза в страната, е втори секретар в съветското посолство в Белград от септември. Пьотр Долгошин, който в този момент работи в съветското посолство в Белград, напусна поста си на втори секретар в посолството в Хелзинки след нахлуването на Русия в Украйна, оповестява РСЕ.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР