Най-малко трима души са загинали при силното земетресение с магнитуд

...
Най-малко трима души са загинали при силното земетресение с магнитуд
Коментари Харесай

Вече броят труповете в Албания след убийствения трус, гледката е зловеща СНИМКИ/ВИДЕО

Най-малко трима души са починали при мощното земетресение с магнитуд 6,4 по Рихтер, което, както БЛИЦ към този момент заяви, в 3:54 часа, разклати Албания.

Жертвите не са от разрушенията - един човек е умрял, тъй като в суматоха е скочил от балкона на жилището си, а другият е изгубил ръководство по време на шофиране.

Трусът е бил на дълбочина 20 км и е на 34 км източно от столицата Тирана и едвам на 9 км от град Дуръс, където хора бедстват под руините и молят за помощ .



Затрупаните под руините на постройките хора, както БЛИЦ към този момент заяви, са най-малко 10 и никой от тях не дава отговор към този миг на телефоните си.

Две деца са били извадени живи от рухнала постройка в градчето Туман, намиращо се източно от Тирана. Няколко здания в този регион са изцяло разрушени. Най-тежки обаче са следствията в Дуръс, който се намира най-близо до епицентъра на труса. Там е рухнал и фамилен хотел.



В локалните лечебни заведения идват хора с фрактури, бедствието провокира суматоха измежду популацията, оповестиха локалните медии.

Ранените са най-малко 150.



В страната е основана консулска група за взаимопомощ и е образуван спешен щаб.

В албанската столица Тирана, която се намира на към 30 км от Дуръс хората са излезли по улиците в суматоха, образувало се е голямо запушване. В региона на труса няма ток и интернет. Министерството на образованието на Албания анулира учебните занятия в няколко обитаеми места в региона на труса.

След първия трус са регистрирани няколко вторични с магнитуд към 5 по Рихтер.

Земетресението е усетено в Македония, Италия, Черна Гора, Босна и Херцеговина, Хърватия, Косово, Гърция, България, Сърбия и Италия.



Няма потърпевши българи при труса, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

БЛИЦ напомня, че това е вторият мощен трус в Албания. През септември земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер разклати страната. Над 100 души бяха ранени, 500 къщи и 100 блока бяха разрушени или полуразрушени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР