Най-малко трима членове на афганистанските сили за сигурност са убити,

...
Най-малко трима членове на афганистанските сили за сигурност са убити,
Коментари Харесай

Трима са загинали след сблъсък между правителствени сили и талибаните в Афганистан

Най-малко трима членове на афганистанските сили за сигурност са убити, а 11 са ранени при конфликти с талибаните в град Кундуз в северната част на страната, оповестява РИА Новости, като се базира на афганистански медии, предава " Фокус ".
По-рано бе обявено, че талибанските бойци са нападнали огромния афганистански град Кундуз. Официалният представител на президента на страната Седик Седики съобщи в „ Тwitter “, че талибаните заемат позиции в региони с цивилни. Според данни на Министерството на защитата и Министерството на вътрешните работи, въоръжените сили на Афганистан са почнали да отблъскват офанзивата на талибаните, като повече от 30 бойци на групировката са били отстранени. В същото време 32 членове на придвижването са се предали на управляващите.
От своя страна проправителствените войски са дали три жертви, като 11 са ранени, а талибаните са съумели да пленят и осем военнослужещи.
По-рано президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели пред кореспонденти, че американските чиновници и талибаните към момента не са постигнали съглашение за разрешаване на спора в Афганистан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР