Най-малко шестима световни лидери, включително правителствени служители на САЩ и

...
Най-малко шестима световни лидери, включително правителствени служители на САЩ и
Коментари Харесай

Силно недоволство на срещата на Г-20 заради руски министър


Най-малко шестима международни водачи, в това число държавни чиновници на Съединени американски щати и Украйна, напуснаха срещата на Г-20 във Вашингтон в сряда, откакто съветски министър стартира да приказва, оповестява Washinton Post. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4457
Американският министър на финансите Джанет Йелън и ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл бяха измежду международните стопански водачи, които напуснаха. И още- канадският вицепремиер Кристия Фрийланд и ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард. Срещата напусна и министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко, а останалите участници, които взеха присъединяване посредством видеовръзка, изключиха камерите си при изявлението на съветския финансов министър. 

Драматичните напускания отразяват разтърсванията, пред които са изправени международните водачи поради нахлуването на Русия в Украйна.

Докато редица народи се причислиха към самобитния митинг,  Китай и Индия - не го направиха. Случващото се излага на показ възходящото световно разделяне по отношение на това дали и по какъв начин да се изгони Русия от интернационалната общественост поради войната.

След срещата Фрийланд написа в Twitter: „ Срещите във Вашингтон са за поддръжка на международната стопанска система – а противозаконната инвазия на Русия в Украйна е сериозна опасност за международната стопанска система. Русия не би трябвало да взе участие или да се включва в тези срещи. "

Към момента Г-20 няма процедура за изключване на членове. Дори да се стигне до такава по изключване на Русия, доста от незападните членове на организацията към този момент дадоха да се разбере, че биха се противопоставили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР