Най-малко шестима души са загинали и повече от 50 са

...
Най-малко шестима души са загинали и повече от 50 са
Коментари Харесай

Лодка с мигранти се преобърна в Ламанша

Най-малко шестима души са починали и повече от 50 са били избавени , откакто лодка с мигранти, опитваща се да прекоси Ламанша от Франция, се е преобърнала рано в събота, оповестиха локалните управляващи, представени от Ройтерс.

Местният кмет Франк Дерсен сподели, че огромна избавителна интервенция е почнала към 6 часа сутринта (7:00 часа българско време), до момента в който десетки лодки с мигранти са се опитвали да преминат едновременно Ламанша .

" Няколко от лодките бяха изправени пред съществени усложнения ", сподели той пред Ройтерс. " Близо до (крайбрежния град) Сангат за жалост бяха открити мъртви тела. "

Морската префектура удостовери, че е имало най-малко един смъртен случай и сподели, че интервенциите по търсене и избавяне не престават.

Ламаншът сред Франция и Англия е един от най-натоварените морски пътища в света и теченията са мощни, което прави прекосяването с дребни лодки доста рисково.

Трафикантите на хора нормално претрупват така и така нестабилните лодки, оставяйки ги едвам над повърхността и изложени на риск да бъдат заляти от вълните, до момента в който се пробват да доближат английските крайбрежия.

" Спасихме 54 души, в това число една жена ", сподели Ан Торел, доброволка, която беше на една от избавителните лодки, описвайки неистовите старания на мигрантите да изхвърлят водата от потъващата си лодка, употребявайки обувките си.

" Имаше прекалено много от тях на лодката (с мигранти), " е споделила тя пред Ройтерс по телефона, до момента в който се връщаше на брега.

Торел е добавила, че никой не е умрял на лодката, в спасяването на която е взела участие.

Британската брегова защита заяви, че е изпратила избавителна лодка от Дувър, с цел да помогне при спасяването, дружно със избавителен екип на бреговата защита и медици.
 Англия мести мигрантите от плаващо общежитие поради смъртоносна бактерия
Англия мести мигрантите от плаващо общежитие поради смъртоносна бактерия

Легионерската болест е с 10 % смъртност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР