Най-малко седем цивилни са убити и най-малко 40 бяха ранени

...
Най-малко седем цивилни са убити и най-малко 40 бяха ранени
Коментари Харесай

11 души загинаха при престрелка в Кашмир

Най-малко седем цивилни са убити и минимум 40 бяха ранени през вчерашния ден, откакто равителствените сили стреляха по участници в антииндийски митинг в противоречивия щат Джаму и Кашмир. До стрелбата се стигна след престрелка преди този момент, при която починаха трима бунтовници и един боец, показаха полицията и локални поданици, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Индийските военни обкръжили село в южната област Пулвама след получен сигнал, че там се крият бунтовници. По думите на почитан полицейски представител при претърсването на селото от една къща изскочили бунтовници и разкрили огън против бойците и полицията. Трима бунтовници и боец били убити, а един боец - ранен.

Престрелката провокира митинг на мястото на случая. В него се включиха стотици хора в символ на взаимност с бунтовниците, като скандираха лозунги в тяхна поддръжка и упорстваха за завършек на индийското ръководство в хималайския регион. Протестиращите хвърляха камъни по бойците, с цел да оказват помощ на бунтовниците да избягат, до момента в който държавните сили стреляха с патрони и сачми и използваха сълзотворен газ, с цел да ги спрат, убивайки седем души и ранявайки минимум 40, девет от които тежко.

Бунтовниците се борят против индийското ръководство от 1989 година, като желаят Кашмир да получи самостоятелност или да се сплоти с Пакистан. При интервенции на индийската войска против тях починаха към 70 000 души. Делхи упреква Исламабад, че образова и дава оръжие на бунтовниците. Пакистан отхвърля всички сходни обвинявания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР