Най-малко седем души са убити при ракетен обстрел на град

...
Най-малко седем души са убити при ракетен обстрел на град
Коментари Харесай

Има убити в Нагорни Карабах, Азербайджан обвини Армения

Най-малко седем души са убити при ракетен обстрел на град Ганджа в Азербайджан, а 33 души са ранени, заяви азербайджанското външно министерство, което упрекна арменските сили, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Нова ракетна офанзива от арменските сили по жилищен регион в Ганджа, втория по величина град на Азербайджан, седем убити и 33 ранени ", написа външното министерство в Туитър и разгласява фотоси от опустошения.

Сътрудникът на азербайджанския президент Хикиет Гаджиев добави, че са убити седем цивилни и са ранени 33 души, измежду които и деца, а три жилищни здания са разрушени.

Министерството на защитата на сепаратистката област Нагорни Карабах отхвърли да е бомбардирало Ганджа. То съобщи, че тези изказвания са безспорна неистина и увери, че съблюдава въведеното филантропично помирение. Сепаратистите на собствен ред упрекнаха Азербайджан, че е блъснал Степанакерт, Хадрут, Мартуни и други обитаеми региони.

Столицата на Нагорни Карабах Степанакерт е била бомбардирана три или четири пъти през миналата нощ съгласно публицисти на Агенция Франс Прес на място, които са преброили десетина детонации.

Вчера в 8 ч. по Гринуич беше въведено филантропично помирение сред Армения и Азербайджан, с цел да се направи замяна на пленници и тела на убити бойци, само че двете страни се упрекват взаимно, че го нарушават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР