Най-малко седем души бяха убити, след като пътнически влак се

...
Най-малко седем души бяха убити, след като пътнически влак се
Коментари Харесай

7 загинали при пожар във влак в Пакистан

Най-малко седем души бяха убити, откакто пътнически трен се възпламени тази нощ в Южен Пакистан, оповестява " Ройтерс ".

Влакът се е запалил в Хайрпур, област на към 500 километра северно от Карачи, столицата на провинция Синд. Той сподели, че шестима души са починали при пожара, до момента в който една жена е починала , когато е скочила от прозореца на движещия се трен.

Пламъкът е нанесъл огромни вреди и на няколко други вагона във влака. Причината остава неразбираема.

Телевизионни фрагменти демонстрираха няколко изгорели елементи от влака, който пътуваше от Карачи за източния град Лахор , когато вагон се възпламени. Местни медии оповестиха, че пламъците са обхванали влака в сряда вечерта, като са обхванали няколко вагона.

В Пакистан бедните пасажери постоянно носят свои лични дребни газови печки във влаковете , с цел да подготвят храната си, макар разпоредбите, забраняващи тази процедура. Правилата за сигурност постоянно се подценяват в претъпканите влакове. Железопътните произшествия в Пакистан постоянно са резултат от неприятна железопътна инфраструктура и служебна немарливост.

През 2019 година минимум 74 пасажери бяха убити и десетки бяха ранени при пожар във трен, провокиран от детонация на газова печка за готвене в източната провинция Пенджаб.
 Кървав атентат против полицейски сектор в Пакистан
Кървав атентат против полицейски сектор в Пакистан

Седмина са убити, а няколко десетки са ранени

Също в четвъртък, крайпътна бомба се насочи към полицейски коли в Хуздар , област в нестабилната югозападна провинция Белуджистан. Загина шеф на локалната полиция, работещ за работещия отдел за битка с тероризма.

Никой не пое неотложно отговорност за офанзивата, само че съмнението падна върху сепаратистки групи и екстремисти, които поеха отговорност за предходни сходни офанзиви в района и на други места в страната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР