Най-малко седем човека бяха убити и трима ранени при руска

...
Най-малко седем човека бяха убити и трима ранени при руска
Коментари Харесай

Най-малко седем убити и трима ранени при руска атака срещу училище в Украйна


Най-малко седем индивида бяха убити и трима ранени при съветска офанзива против учебно заведение край южния украински града Миколайв, оповестиха през днешния ден локалните управляващи, представени от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2586
Нападението е било осъществено в неделя сутринта против село Зелений Хай. Възстановителните и разчиствателните интервенции са завършили през днешния ден, споделиха управляващите. Украинските и съветските войски водят тежки боеве в покрайнините на Николаев. Градът е ситуиран на устието на река Южен Буг, която се влива в Черно море.

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет заяви в Женева, че от началото на съветското настъпление в Украйна за починали 691 цивилни, включително 48 деца. По думите ѝ тези бройки са публично документирани, само че в реалност числата  сигурно са по-големи.

Бачелет акцентира, че множеството цивилни са починали от детонации с необятен радиус на поразяване като снаряди от тежка артилерия, реактивни системи за залпов огън, ракети и удари от въздуха.

Днес украинската Върховна рада (парламентът) утвърди с огромно болшинство удължаването с 30 дни на периода на военното състояние в Украйна, който изтичаше на 26 март, оповестиха Укринформ и Ройтерс. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР