Най-малко петима служители на неправителствената организация Световна централна кухня (World

...
Най-малко петима служители на неправителствената организация Световна централна кухня (World
Коментари Харесай

Хамас: Израелски въздушен удар в Газа уби чуждестранни хуманитарни работници

Н ай-малко петима чиновници на неправителствената организация " Световна централна кухня " (World Central Kitchen), измежду които и чужденци, са били убити при израелски въздушен удар в Газа, заяви медийната работа на ръководеното от " Хамас " държавно управление на Газа, представена от Ройтерс.

(*Видеото е архивно)

Сред починалите при удара в Деир ал Бала в централната част на Газа са жители на Полша, Австралия и Англия, както и един палестинец , съобщи представител на медийната работа.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) споделиха, че организират задълбочена инспекция на най-високо равнище, с цел да схванат събитията на " този драматичен случай ".

" ЦАХАЛ поставя огромни старания, с цел да даде опция за безвредна доставка на филантропична помощ, и работи в тясно съдействие със " Световна централна кухня " в техните жизненоважни старания за обезпечаване на храна и филантропична помощ за популацията на Газа ", се споделя в изказване на военните.

" Запознати сме със известията, че членове на екипа на " Световна централна кухня " са били убити при офанзива на ЦАХАЛ, до момента в който са работили в поддръжка на филантропичните ни старания за доставка на храна в Газа ", написа организацията в своя обява в X.

" Това е покруса. Работниците, предоставящи филантропична помощ, и цивилните жители НИКОГА не би трябвало да бъдат цел. НИКОГА ", се прибавя в известието.

" Световна централна кухня " доставя хранителни помощи и подготвени ястия за хора в потребност, показва Ройтерс. Миналия месец тя заяви, че за 175 дни е сервирала повече от 42 милиона ястия в Газа.

Испанският готвач началник Хосе Андрес основава " Световна централна кухня " през 2010 година, като изпраща готвачи и храна в Хаити след земетресението. Оттогава организацията доставя храна на общности, наранени от естествени бедствия, бежанци на границата на Съединени американски щати, здравни служащи по време на пандемията от Коронавирус, както и на хора в споровете в Украйна и Газа.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР