Най-малко петима души загинаха днес сутринта при руски ракетен обстрел

...
Най-малко петима души загинаха днес сутринта при руски ракетен обстрел
Коментари Харесай

Поне петима са загинали след руския ракетен обстрел в Украйна

Най-малко петима души починаха през днешния ден сутринта при съветски ракетен обстрел против енергийна инфраструктура в Украйна, съобщи АП, като се базира на представители на управляващите. 
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9748
Това е най-мащабната сходна офанзива от три седмици насам, при която бяха изумени и жилищни здания, отбелязва организацията.

Четирима души са починали в региона на град Лвов, откакто ракета е поразила жилищни здания, сподели шефът на Лвовска област Максим Козицки. Три здания са унищожени от пожар, избухнал в тях при рухването на ракетата. Спасителни служащи претърсват руините в опит да открият още вероятни жертви, добави той.

Пети човек е умрял, а други двама са били ранени, при нееднократен обстрел против Днепропетровска област за поразяване на енергийната ѝ инфраструктура и промишлените ѝ уреди, сподели нейният регионален шеф Сергий Лисак.

Сирените за въздушна офанзива са се чували през миналата нощ из цяла Украйна, в това число в столицата Киев, където е имало детонации в два западни региона на града.  Системите за противовъздушна защита са били задействани в цялата страна, само че не се знае какъв брой ракети са поразили цели или са били прехванати, прецизира АП.  

Киев е бил нападнат с ракети и с дронове-камикадзе, като огромна част от тях са били прехванати, само че все пак енергийната инфраструктура на града е била изумена, споделиха представители на общинските управляващи.

Съобщава се за детонации в Голосиивски регион на града, а в Святошински регион, който също е в западната част на столицата,  са били ранени двама души, сподели кметът на Киев Виталий Кличко.

Тревогата в Киев е била анулирана малко преди 8 ч. тази заран. Сирените за въздушна офанзива са замлъкнали, откакто са работили към седем часа, предава Българска телеграфна агенция.

Новият ракетен обстрел бе осъществен, до момента в който Русия продължава настъплението си против " крепостта " Бахмут в Източна Украйна, където вече шест месеца се водят яростни боеве, трансформирали града в тлееща пустота, отбелязва АП.

Руската офанзива от тази заран беше осъществена броени часове, откакто генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш посети Киев, с цел да беседва с президента Володимир Зеленски за удължение на съглашение, съгласно което Украйна може да изнася зърно от нейните черноморски пристанища, а Русия може да изнася храни и торове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР