Най-малко петима души са загинали, а около 50 други ранени

...
Най-малко петима души са загинали, а около 50 други ранени
Коментари Харесай

Девет жертви на рухнала сцена на предизборно събитие в Мексико

Най-малко петима души са починали, а към 50 други ранени след срутване на сцена по време на избирателен протест на мексиканската партия " Гражданско придвижване “ в щата Нуево Леон в северозападната част на страната, оповестява,  базирайки се на локалните управляващи.

Около 50 души бяха ранени на митинга на партията на Гражданското придвижване в северния мексикански щат Нуево Леон, заяви в обществените мрежи губернаторът на щата Самуел Гарсия.

Жертвите са осем възрастни и едно дете, сподели Гарсия, добавяйки, че се е запътил към болница, където трима души са били оперирани. Много от ранените се лекуват в локални клиники, заяви шефът на мексиканския институт за обществено обезпечаване.

Хорхе Алварес Майнес, претендентът за президент на центристката партия Гражданско придвижване, сподели, че ентусиазъм напразно е предизвикал сриването на сцената на събитието в град Сан Педро Гарса Гарсия, богат анклав покрай индустриалния център Монтерей.

Видеозапис на случая сподели по какъв начин структурата ненадейно пада напред в тълпата, изпращайки политици на сцената и паникьосани присъстващи да бягат за прикритие.

 „ Никога не съм преживявал нещо толкоз ненадейно “, сподели Алварес Майнез пред кореспонденти, имайки поради какъв брой бързо се е усилил вятърът, преди сцената да се срути.

Алварес Майнес, който се завърна на мястото на случая, откакто беше оздравял в локална болница, сподели, че стопира дейностите по акцията и че се надява управляващите да проверяват случилото се, като изиска бистрота в процеса.

Координаторът на акцията на Алварес Майнез Лаура Балестерос е била приета в болница със строшен крайник, съгласно партията, а претендентът за кмет на Сан Педро Гарса Гарсия, Лорена Канавати, написа в обществените медии, че координира дейностите си с управляващите в поддръжка на засегнатите и техните фамилии.

Членове на националната армия и армията на Мексико бяха на място, с цел да обезпечат поддръжка, сподели министърът на вътрешните работи Луиза Алкалде в обществените медии.

Губернаторът Гарсия предизвести жителите да останат на закрито на фона на мощни гръмотевични стихии в региона.

Алварес Майнез е на трето място в анкетата на президентските избори в Мексико, планувани за 2 юни. Той изостава надалеч зад претендента на ръководещата партия Клаудия Шейнбаум и второто място Ксочитл Галвес, който съставлява необятна опозиционна коалиция.

И Галвес, и Шейнбаум изрекоха съболезнования за фамилиите на жертвите в изявления в обществените медии, като Шейнбаум анулира протест, плануван за четвъртък вечерта в Монтерей.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР