Най-малко петдесет души са ранени в инцидент, настъпил по време

...
Най-малко петдесет души са ранени в инцидент, настъпил по време
Коментари Харесай

50 души пострадаха при инцидент със самолет, летящ към Нова Зеландия

Най-малко петдесет души са ранени в случай, настъпил по време на полет сред Сидни в Австралия и новозеландския град Окланд, съобщи ДПА.

" Технически проблем е предизвикал тежка турбуленция на борда на самолета " Боинг 787-9 Дриймлайнър " (Boeing 787-9 Dreamliner) ", заяви новозеландско радио, базирайки се на чилийската самолетна компания ЛАТАМ (LATAM). Машината въпреки всичко е съумяла да се приземи по разписание в Окланд.

Инцидентът следва поредност от проблеми със самолети на " Боинг ".

През януари парче от фюзелажа на съвсем нов " Боинг 787-8 Макс " (Boeing 737-8 Max) по полет на Аляска еърлайнс " (Alaska Airlines) се откърти малко след излитането. Повечето от 170-те пасажери се разминаха единствено с нерешителност, а в този момент казусът се проверява от американските управляващи. 
   
За ранените от полета до Окланд, измежду които и няколко членове на екипажа, са се погрижили медици, малко след приземяването .

Над една дузина пасажери са били откарани в болница. Повечето от потърпевшите не са били с защитни колани по време на случая, чиято причина към този момент е незнайна.

Самолетът е трябвало да излети за Сантяго де Чили вечерта на днешния ден, само че полетът е бил анулиран и плануван за на следващия ден.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР