Най-малко още 10 милиона бежанци от Украйна идват насам, ако

...
Най-малко още 10 милиона бежанци от Украйна идват насам, ако
Коментари Харесай

Дръж се, Европа!: Най-малко още 10 милиона бежанци от Украйна идват насам, ако загуби войната

Най-малко още 10 милиона бежанци от Украйна идват насам, в случай че загуби войната. Това предсказа немското федерално държавно управление. То предвижда, че при положение на най-лошия сюжет в Украйна, в случай че Русия завоюва войната, броят на украинските бежанци ще скочи с нови 10 милиона. А Германия ще бъде една от вероятните дестинации. Това заяви Welt am Sonntag. Позовавайки се на представители на силите за сигурност и немски депутати, осведомени с тревожната прогноза. Както написа изданието, „ при положение на евентуално раздробяване на Украйна немското държавно управление допуска, че още към 10 милиона души ще изоставен страната “.

Повечето от тях ще се насочат към Западна Европа и мнозина ще изберат Германия.

Помолени за коментар от Министерството на вътрешните работи и Федералната полиция са декларирали, че като цяло не желаят да споделят никакви прогнози за развиването на миграционните събития. Но федералното парвителство допуска, че макар казуса с помощта от Съединени американски щати Украйна има военни и финансови благоприятни условия, с цел да поддържа отбранатата до края на 2024 г.

Родерих Кизеветер от Християндемократическия съюз вижда Европа по-отговорна за Украйна отвсякога.

Сега тя ще би трябвало доста да усили военната си помощ предвид на американското съмнение, споделя той пред изданието.
„ Ако не променим тактиката си в поддръжка на Украйна, най-лошият сюжет на всеобщо изселване от Украйна и разширение на войната към страните от НАТО ще стане доста евентуален. И тогава 10 милиона бежанци даже ще са най-ниската прогноза “, споделя той.
Изследователят на миграцията ДГералд Кнаус споделя тази оценка: „ Ако Украйна загуби войната, доста повече от 10 милиона бежанци могат да дойдат в Европейски Съюз. Това към този момент ще е най-голямото придвижване на бежанци в Европа от 40-те години на предишния век. “ В съпоставяне с всеобщото изселване в подтекста на войната в Сирия има огромна разлика, прибавя той. Турция към този момент затвори границата със Сирия и построи стена. Но Европейски Съюз няма да направи това във връзка с Украйна:

„ Така че, в случай че не желае броят на бежанците да се усили, Европейски Съюз в този момент би трябвало да помогне на Украйна да завоюва своята отбранителна война. “

Според организацията на Организация на обединените нации от началото на войната от Украйна са избягали над 6 милиона души. А настрана от това вътре в страната има още милиони бежанци. Принудително напуснали основно източните и южните региони. Според немското издание сега в Германия има 1,1 милиона украински жители, които са влезнали в страната от 2022 година насам.

Източник – Welt am Sonntag/Превод:SafeNews За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News Showcase Още вести четете в секция Свят
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР