Най-малко осем ученици и охранител са убити след стрелба в

...
Най-малко осем ученици и охранител са убити след стрелба в
Коментари Харесай

Седмокласник откри стрелба в училище в Белград, деветима са убити

Най-малко осем възпитаници и охранител са убити след пукотевица в учебно заведение в сръбската столица Белград.

Други шестима възпитаници и преподавател са ранени при офанзивата и са откарани в болница, се споделя в изказване на вътрешното министерство.

Полицията арестува 14-годишен възпитаник в учебно заведение " Владислав Рибникар " в центъра на Белград по отношение на нападението в сряда сутринта.
 Седмокласник откри пукотевица в учебно заведение в Белград
Твърди се, че обвиненият е употребявал револвера на татко си, споделиха чиновници.

Води се следствие за претекстовете за случая.

Полицаи с каски и бронежилетки отделиха региона към учебното заведение, намиращо се в централния квартал Врачар, малко след 08:40 ч. локално време (07:40 ч. по Гринуич).
 Седмокласник откри пукотевица в учебно заведение в Белград
„ Незабавно на място полицията изпрати всички налични патрули и задържа обвинен малолетен – възпитаник от седми клас, който е обвинен, че е създал няколко изстрела от револвера на татко си по посока на учениците и защитата на учебното заведение “, се споделя в известието на Министерство на вътрешните работи.

BREAKING: Serbian police say a teenager has opened fire in a school in central Belgrade, causing casualties; suspect arrested.
— The Associated Press (@AP)
" Видях деца да изтичат от учебното заведение и да крещят. Родителите пристигнаха, бяха в суматоха. По-късно чух три изстрела ", сподели един възпитаник пред сръбската държавна телевизия RTS.

Милан Милошевич, татко на един от учениците в учебното заведение, сподели, че щерка му е била в класа, където е стреляно и е съумяла да избяга.

„ [Момчето] първо простреля учителя, а по-късно стартира да стреля безсистемно “, сподели Милошевич пред телевизия N1.

„ Видях охранителя да лежи под масата. Видях две девойки с кръв по ризите. Казват, че той (стрелецът) бил спокоен и добър възпитаник. Наскоро се включил към класа им. “
 Седмокласник откри пукотевица в учебно заведение в Белград
Милан Неделкович, кмет на централния квартал Врачар, където се намира учебното заведение, сподели, че лекарите се борят да спасят живота на учителя.

Масовите стрелби са относително редки в Сърбия, която има доста строги закони за владеене на оръжие, само че притежаването на оръжие в страната е измежду най-високите в Европа.

Западните Балкани са залети със стотици хиляди противозаконни оръжия след войните и размириците през 90-те години. През 2019 година беше изчислено, че в Сърбия има 39,1 огнестрелни оръжия на 100 души.

Сръбската полиция заяви, че е получила сигнал за пукотевица в главното учебно заведение " Владислав Рибникар " към 8:40 часа сутринта.

Полицията работи за установяването на всички обстоятелства и условия  във връзка с случая, се споделя в известието на полицията.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР