Най-малко осем души, включително цивилни, загинаха, а още осем бяха

...
Най-малко осем души, включително цивилни, загинаха, а още осем бяха
Коментари Харесай

Най-малко осем загинали при самоубийствен атентат в Източна Либия

Най-малко осем души, в това число цивилни, починаха, а още осем бяха ранени нощес при гибелен атентат в Източна Либия, съобщи Франс прес, като се базира на болнични източници и на службите за сигурност.

Атентатор-самоубиец взриви колата си при заграждение, издигнато от силите, правилни на маршал Халифа Хафтар на източния вход към град Адждабия, намиращ се на 840 км източно от Триполи, заяви военачалник Фаузи ал Мансури, върховен представител на локалните сили за сигурност.

Петима души починаха след приемането им в болница малко след атентата, а трима от признатите 11 ранени, починаха по-късно от раните си, сподели източник от градската болница.

Сред жертвите и ранените има цивилни, сподели военачалник Мансури и означи, че автомобилът бил препълнен с експлозиви. За момента никой не е поел отговорност за атентата. Това е втора сходна офанзива в региона за по-малко от месец. При предходния гибелен атентат, осъществен на 9 март на 60 км южно от Адждабия, бяха ранени трима души.

Отговорност за него пое групировката "Ислямска страна ". Макар през декември 2016 година да изгуби своята цитадела град Сирт в Северна Либия, ИД остава дейна в Централна и Южна Либия.

На 21 февруари трима души от силите на маршал Хафтар починаха при атентат в региона на Уадан, за който пое отговорност джихадистката формация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР