Най-малко осем души са в неизвестност, след като жилищна сграда

...
Най-малко осем души са в неизвестност, след като жилищна сграда
Коментари Харесай

Сграда в Марсилия рухна, осем души са в неизвестност

Най-малко осем души са в неопределеност, откакто жилищна постройка се срути във френския средиземноморски град Марсилия, а пожар попречва избавителните интервенции, оповестиха управляващите.
Петима души от прилежащи здания са потърпевши при възможната детонация, която е разрушила четириетажния блок към 22:40 GMT в събота.
Местният прокурор Доминик Лоренс съобщи пред кореспонденти, че осем души " не дават отговор на телефонните позвънявания ", като съобщи, че към този момент е невероятно да се откри повода за сриването.
Една от вероятните аргументи " явно " е газова детонация.
Множество очевидци обявиха пред Агенция Франс Прес, че са чули тон от гърмеж.
" Спях и се чу голям гърмеж, който в действителност раздруса стаята. Събудих се от потрес, като че ли бях сънувала ", сподели Саверия Мосние, която живее на улица наоколо до мястото на случая в квартал " Ла Плейн ".
" Много бързо усетихме мощна миризма на газ, която се носеше в близост, към момента я усещаме тази заран ", добави тя.
Димът към момента се издига от купчината парчета в неделя следобяд, видя фотограф на Агенция Франс Прес.
" Трябва да сме подготвени да има смъртни случаи в тази ужасна покруса ", съобщи по-рано пред публицисти на мястото на случая кметът на Марсилия Беноа Паян.
Повече от 100 пожарникари се бореха с огъня в руините на постройката, за която се счита, че има по един апартамент на всеки етаж.
Високата температура при горенето на постройката пречи на кучетата да търсят из руините, а министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин съобщи, че ще минат " няколко часа... може би даже повече ", преди пожарът да бъде сподавен.
" Времето е от значително значение ", с цел да се открият възможни оживели измежду руините, съобщи началникът на пожарната в Марсилия Лионел Матийо.
Задачата на спасителите е усложнена от частичното сриване на една от прилежащите здания, където осем души е трябвало да бъдат свалени със стълба, откакто са намерили леговище на терасата на покрива.
Други здания на улицата бяха евакуирани и към 180 поданици бяха настанени в учебни заведения, а в прилежащ квартал беше открит център за помощ на хора, които търсят изчезнали членове на фамилията си или свои близки.
Заместник-кметът Яник Оханесян съобщи пред публицисти на мястото на случая, че " тази заран няколко очевидци са се свързали с нас, с цел да кажат, че е имало подозрителна миризма на газ ".
" Много фамилии в квартала се опасяват ", сподели Арно Дюплекс, ръководител на родителската асоциация в близкото начално учебно заведение " Тиволи ".
През 2018 година осем души починаха в Марсилия, когато две полуразрушени здания в работническия квартал Ноале се срутиха.
Инцидентът хвърли сурова светлина върху жилищните стандарти в града, като съгласно групите за помощ 40 000 души живеят в некачествени постройки, осведоми БНР.
Но управляващите наподобява изключват структурни проблеми при последното сриване в квартал, прочут с питейните заведения и нощния си живот.
" За тази постройка не е имало предизвестие за заплаха и тя не се намира в квартал с некачествени и евтини жилища ", съобщи Кристоф Миран, префект на район Буш дю Рон.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР