Най-малко хиляда цивилни са загинали от началото на войната в

...
Най-малко хиляда цивилни са загинали от началото на войната в
Коментари Харесай

US военен източник: Москва е изтеглила много войници от Украйна


Най-малко хиляда цивилни са починали от началото на войната в град Изюм, освободен от украинската войска този уикенд. Това обявиха от локалния градски съвет.

Украинската войска оповестява за 20 отвоювани селища единствено за последните 24 часа. Харковска област към този момент е съвсем изцяло под контрола на Киев.

Според американски боен източник Москва е изтеглила доста бойци от съветската страна на границата. В новоосвободените територии тече интервенция по почистване на мини.

“Само в региона на това населено място намерихме сред 5 и 10 съветски позиции. Казаха ни, че тук са живели към 1200 души. Мисля, че ще ни отнеме до месец, с цел да премахнем всички експлозиви ”, сподели ръководителят на полицейския сапьорски отдел Ярослав Костин.

Американският държавен секретар дефинира контраофанзивата като " забележителен прогрес ", изтъквайки въпреки всичко, че е " прекомерно рано да се планува крайният излаз ". Украинският президент Володимир Зеленски прикани Запада да форсира доставките на оръжие.

“От първите дни на септември до през днешния ден нашите бойци са освободили над 6 хиляди квадратни километра от територията на Украйна на юг и на изток ”, сподели Зеленски.

Москва упорства, че военната интервенция ще продължи, до момента в който не бъдат реализирани поставените цели. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обаче не отговори на въпрос дали съветският президент Владимир Путин към момента има доверие на своите генерали.

Киев и Москва са дали сигнали, че са заинтригувани да бъде основана зона за сигурност към най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожката АЕЦ. Това оповестиха от Международната организация за атомна сила и прецизираха, че и от двете страни се задават доста въпроси, свързани със основаването на такава зона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР