Най-малко един мъж загина при демонстрация в Луисвил, Кентъки при

...
Най-малко един мъж загина при демонстрация в Луисвил, Кентъки при
Коментари Харесай

Мъж загина при протести срещу смъртта на афроамериканка в Луисвил

Най-малко един мъж почина при проява в Луисвил, Кентъки при митинги във връзка със гибелта на афроамериканката Бриона Тейлър , оповестява ТАСС. Според първичната информация, починалият е бил прострелян. Съобщава се за незнаен, който е разкрил огън в парк в центъра на града, където се събрали стачкуващи. Друг човек е приет в болница с пострадвания, които не носят заплаха за живота му. Полицията проверява случая.
Припомняме, че на 13.03.20 година в апартамент влязоха 3-ма служители на реда, които повярваха за предпазване на опиати. Тейлър и нейният другар са били вътре. Мъжът е разкрил огън против полицията, в резултат на което е била убита дамата. Случаят притегли доста медийно внимание и правозащитни организации. Единият от чиновниците на реда, взел участие в престрелката, е уволнен.
В Съединените щати през последните седмици се обръща особено внимание на нарушаванията на полицията. Причината за това е гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис (Минесота). Мъжът бе удушен от чиновник на реда по време на задържането му, на 25.05.20 година След гибелта на Флойд редица щати започнаха митинги против нарушаването на правата на чернокожите. Организираха се конфликти с полицията, голям брой случаи на грабежи и вандализъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР