Най-малко един човек загина, улици бяха наводнени и хиляди домакинства

...
Най-малко един човек загина, улици бяха наводнени и хиляди домакинства
Коментари Харесай

Снежна буря взе жертва в Дания

Най-малко един човек почина, улици бяха наводнени и хиляди семейства останаха без електричество в Швеция и Дания при прекосяването на бурята Малик през Скандинавския полуостров, съобщи Франс прес, като цитира изказване на управляващите.

В Централна Дания почина 78-годишна жена, отнесена от мощния вятър от вкъщи си, при отварянето на врата, заяви полицията. "Жената е била отнесена на открито от вятъра, по-късно е паднала и е понесла контузии, от които е умряла ".

Метеорологичните служби на двете страни предизвестиха за повишаване на нивото на водите и за ветрове с ураганна мощ през нощта.

Дългият 7,8 км мост Йорезунд, свързващ Дания и Швеция, беше затворен нощес и тази заран.

Шведските транспортни управляващи предложиха да се заобикалят неналожителните пътувания през уикенда, заради изкоренени дървета, добавя Българска телеграфна агенция.

В Малмьо, Южна Швеция, избавителните служби приканиха обществеността да стои настрани от небостъргача "Търнинг торсо ", тъй като детайли на емблематичната постройка са били отслабени от вятъра и има заплаха да паднат на земята.

Десетки хиляди поданици на Южна и Централна Швеция бяха лишени от електричество при прекосяването на бурята, съгласно електрическите компании Е.ОН, Елевио и Ватенфал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР