Най-малко един човек е загинал, а 15 са ранени при

...
Най-малко един човек е загинал, а 15 са ранени при
Коментари Харесай

Един загинал при нощна руска атака в Одеса

Най-малко един човек е умрял, а 15 са ранени при съветска офанзива против южния украински пристанищен град Одеса, заяви губернаторът на региона.


" За страдание имаме един погубен граждански вследствие на нощната терористична офанзива на руснаците в Одеса ", съобщи Олег Кипер в Телеграм.

По-рано той заяви за " 18 жертви, в това число четири деца ", при съветска офанзива в 3:00 ч. сутринта.

" Четиринадесет души са приети в болница в лечебните заведения на града, три от тях са деца ", сподели той.

Нападението е предизвикало и " вреди на гражданската инфраструктура, жилищни здания и религиозна институция ", добави той.

Ръководителят на президентската канцелария на Украйна Андрий Ермак повтори апела на Киев за повече ракети и отбранителни системи след нападението в Одеса.

" Врагът би трябвало да бъде лишен от опцията да поразява цивилни жители и инфраструктура. Повече системи за противоракетна защита, както и ATACMS - това ще помогне на Украйна ", съобщи той в Телеграм, визирайки тактическите ракети с отдалечен обхват, които Киев желае от Вашингтон.

Одеса е бомбардирана няколко пъти от началото на нашествието, а през януари културната организация на Организация на обединените нации ЮНЕСКО разгласи историческия център на града за обект на международното завещание в заплаха.

Градът е подложен на многократни офанзиви, откакто предходната седмица Москва се отдръпна от договорка за експорт на зърно.

Украйна упрекна Русия, че се е насочила към доставките на зърно и към инфраструктурата, която е жизненоважна за договорката за Черно море. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР