Най-малко един човек е убит, а други 20 са ранени

...
Най-малко един човек е убит, а други 20 са ранени
Коментари Харесай

Пореден терористичен акт в Сирия

Най-малко един човек е погубен, а други 20 са ранени при бомбен гърмеж, сбъднат от терористи на обществен пазар в град Ал Баб в северната част на провинция Алепо в Сирия, твърди сирийската организация SANA, представена от БГНЕС.
Експлозията в центъра на града е избухна по залез слънце, до момента в който жителите са купували храна на пазара за Ифтар, нощна вечеря след еднодневно самоограничение от храна по време на мюсюлманския пост през месеца Рамазан.
Ал Баб се намира на 38 км от Алепо и се намира на територията, следена от въоръжените сили на сирийската съпротива, която Турция поддържа. Според организация SANA, разнообразни военизирани групи са непрекъснато в борба между тях, борейки се за сфери на въздействие в граничната зона, вследствие на което цивилните страдат. Освен това в тази зона работят банди от терористичната група Джебхат ал Нусра. Дамаск упреква Турция за анархията и несигурността в северната част на страната, защото турските военни не съумяват да обезоръжат бандите.
По-рано турското Министерство на защитата заяви, че вследствие на детонацията в Ал Баб са ранени 11 души. Турция упрекна за гърмежа Кюрдската работническа партия и Народните сили за самозащита, които Анкара счита за терористични организации.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР