Най-малко един човек е бил убит, а други поне 4

...
Най-малко един човек е бил убит, а други поне 4
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Един човек е бил убит, а поне девет други са били ранени при руски нападения

Най-малко един човек е бил погубен, а други най-малко 4 души са били ранени вследствие на съветски ракетен удар в Селидово. Други 5 са били ранени при обстрел в Очеретин. На фона на тези удари от армията на Киев обявиха, че  укрепват силите си край Сумския район. По-рано главнокомандващият на Украйна Олександър Сирски съобщи, че създаването на безпилотни летателни апарати е от основно значение, с цел да може Киев да получи преимущество пред " числено превъзхождащите " съветски сили.

Военни анализатори настояват, че безпилотните летателни апарати могат да дадат на Украйна софтуерно преимущество пред Москва, поради дефицита на артилерийски снаряди и други по-традиционни оръжия.

Междувременно Американският сенатор от Републиканската партия Линдзи Греъм изрази убеденост, че пакетът от помощи, спрян от републиканската съпротива в Конгреса на Съединените щати, скоро ще бъде утвърден. Той обаче прикани помощта да бъде под формата на нисколихвен заем с опция за опрощаване. Това стана след диалог с украинският президент Володимир Зеленски, който след това съобщи, че е двете страни ще продължат да си сътрудничат.
Обсъдихме по-нататъшното съдействие и поддръжката за Украйна. Всички наши дейности би трябвало да бъдат далновидни, дълготрайни и допустимо най-ефективни, с цел да дадем опция на всички свободни народи да живеят в независимост и сигурност. Благодарен съм на всички в Съединените щати, които също като нас считат, че свободата постоянно би трябвало да побеждава.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По-рано Съветът на Европейския съюз ратифицира съглашение за увеличение на поддръжката на Европейски Съюз за украинската войска с 5 милиарда евро посредством специфичен фонд за подкрепяне. Блока съобщи, че с тези средства ще се финансират и образованието на военни. От своя страна висшият представител по външна политика съобщи, че външните министри на Европейски Съюз изрично поддържат вземането на приходите от замразените съветски активи в помощ на Украйна. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР