Най-малко две ракети паднаха в близост до посолството на САЩ

...
Най-малко две ракети паднаха в близост до посолството на САЩ
Коментари Харесай

Най-малко две ракети паднаха близо до посолството на САЩ в Багдад

Най-малко две ракети паднаха наоколо до посолството на Съединени американски щати в иракската столица, два дни след убийството на авторитетния ирански военачалник Касем Сулеймани при американски удар на територията на Ирак, съобщи Франс прес.
Парламентът в Ирак реши да приключи наличието на непознати войски в страната Депутатите желаеха и възбрана за потреблението на въздушното пространство
Общо три ракети са паднали в укрепената „ Зелена зона “ в Багдад, където се намират държавни здания и непознати посолства, оповестява Ройтерс. Задействани бяха сирените за паника, само че няма данни за потърпевши, съгласно полицейски източници.

От края на октомври 2019 година в Ирак бяха осъществени 14 набези с ракети против свързани със Съединени американски щати обекти, напомня Агенция Франс Прес. Никой не пое отговорността за тези офанзиви, само че Вашингтон упреква за тях „ Бригадите на Хизбулла “, проиранска иракска секта.
Бивш сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ: Намираме се на ръба на пропастта след убийството на Сулеймани „ Израелците желаеха да убият Сулеймани, само че взеха решение да не го вършат, тъй като това би основало доста огромни проблеми “, споделя Робърт Беър
Вчера „ Бригадите на Хизбулла “ приканиха иракските бойци да се отдалечат от американските военнослужещи преди 14 ч. по Гринуич тази неделя, което демонстрира, че групата има желание да извърши набези.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР