Най-малко двама души бяха убити, а 25 са ранени след

...
Най-малко двама души бяха убити, а 25 са ранени след
Коментари Харесай

Експлозия в джамия в Пакистан, има убити и ранени

Най-малко двама души бяха убити, а 25 са ранени след гърмеж в джамия в Югозападен Пакистан по време на петъчните молебствия, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Шефът на провинциалната полиция Мохин Хасан Бът съобщи, че детонацията - последното от поредицата набези в реституираната провинция Балуджистан - е породена от взривена с отдалечено бомба в град Кучлак. " Двама души, в това число молитвеният лидер на джамията, бяха убити, а 25 други бяха ранени при гърмеж в джамия ", уточни служителят на реда.
Втори полицейски чиновник, Абдул Раззак Чема, удостовери данните за случая и броя на жертвите в джамията, северно от столицата на провинцията Куета.
Припомняме, че Балуджистан, най-голямата и най-бедна провинция на Пакистан, граничеща с Афганистан и Иран, е потънала в ислямистки, сепаратистки и еретически протести. Балуджистан е основен за Китайско-Пакистанския стопански кулоар (CPEC), част от самодейността на Пекин „ Един пояс, веднъж “.
CPEC се стреми да свърже китайската западна провинция Синдзян с пакистанското пристанище Гвадар, предоставяйки на Пекин достъп до Арабско море. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР