Най-малко деветима души са загинали, а 11 се водят изчезнали

...
Най-малко деветима души са загинали, а 11 се водят изчезнали
Коментари Харесай

Тайфун уби 9 души във Филипините, 11 са изчезнали

Най-малко деветима души са починали, а 11 се водят изчезнали във Филипините след прекосяването на мощен ураган, съпроводен от проливни дъждове, провокирали наводнения и свличания, заяви Франс прес.

Поройните дъждове се изсипаха през вчерашния ден над цели райони на остров Лусон - най-населения от архипелага на Филипините, преди тропическата стихия Компасу да се насочи към Южнокитайско море.

Четирима души са починали при свличания на земни маси в планинската провинция Бенгет, а един човек се е удавил в крайбрежната провинция Кагаян, заяви националната организация за ръководство на бедствия. Седем души се водят изчезнали на остров Лусон.

Единадесет общини бяха наводнени, само че тази заран нещата се успокоиха, сподели за Агенция Франс Прес отговарящият за връзките в Кагаян Рогелио Сендинг. Основните пътни артерии и пристанища още са наводнени, само че през днешния ден водата е почнала да се оттича, сподели той.
свързани новини2437на 12.09.2021
Тропическата стихия провокира ненадейно наводняване в село в провинция Палаван, на различен остров в югозападната част на архипелага. Там са починали четири души, а четири са изчезнали. Между 7 и 8 общини още са наводнени.

Всяка година към 20 стихии и тайфуни поразяват Филипините, опустошават реколтата и инфраструктурата и са причина милиони хора да живеят в беднотия, отбелязва Агенция Франс Прес. Затоплянето на атмосферата задържа повече вода в нея и измененията в климата може да доведат до извънредно интензивни превалявания и наводнения.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР