Най-малко девет са жертви при опустошителните горски пожари в Калифорния.

...
Най-малко девет са жертви при опустошителните горски пожари в Калифорния.
Коментари Харесай

250 000 се евакуират заради горските пожари в Калифорния

Най-малко девет са жертви при опустошителните горски пожари в Калифорния. И холивудски звезди са измежду хилядите, които бягат от настъплението на три огнища. Стихията доближи и перлата на калифорнийското крайбрежие Малибу. Огнеборците се оказаха безсилни да спрат заличаването на град Парадайз, където в неопределеност са 35 души.

Заповед за евакуация има и за Таузънд Оукс.

Президентът Тръмп упрекна за бедствието "лошото ръководство на горите " и заплаши с орязване на федерални средства. Трите огнища на север и юг в Калифорния се разпалват от мощни ветрове, съобщи Българска национална телевизия.
61

Пожарът стартира в четвъртък на две места край Таузънд Оукс, преодоля локалната автомагистрала 101 и потегли към крайбрежните региони.

Мишел Мюсетър - жителка на Таузънд Оукс описа за преживения смут: „ Евакуирахме се в среднощ и отидохме в Топанга единствено с цел да бъдем някъде в сигурност. По новините споделиха, че от една къща са извадили наличните мотоциклети, само че самата къща е оживяла. Идвах по улицата с цел да видя по какъв начин са моите съседи, само че не осъзнах, че моят дом също е изгорен. Шокиращо е “.

Стихията в този момент бушува на повърхност от над 14 хиляди хектара и навлезе в жилищните региони на Малибу. Там и в близкия Калабасас живеят международни звезди от сцената и екрана.
61
Пламнал е домът на Ким Кардашиян, в който тя живее с рапъра Кание Уест. Певицата Шер, която има изяви в Лас Вегас, изрази в Туитър паника за къщата си в Малибу. Лейди Гага е напуснала своята. Евакуирал се е и режисьорът и притежател на Оскар Гийермо дел Торо, унищожена е и снимачна площадка за телевизионния сериал "Западен свят ".

Северният град Парадайз е изпепелен. Изгорели са общо 6 хиляди и 700 домове и публични здания. Спасителните екипи разчистват с булдозер пътя от изоставени коли с цел да обезпечат достъп до лечебни заведения. Заповед за евакуация има и за град Чико, град с 93 хиляди поданици северно от Сакраменто.
61

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР