Най-малко четирима души загинаха при -->, който обхвана планинските райони

...
Най-малко четирима души загинаха при -->, който обхвана планинските райони
Коментари Харесай

Четирима души са загинали при пожарите в Кипър

Най-малко четирима души починаха при -->, който обхвана планинските региони на Кипър в събота, 3 юли. Това заяви в неделя на своя уеб страница вестник Cyprus Mail, като се базира на вътрешния министър Никос Нурис.

Министърът заяви за гибелта на четирима египетски жители, които са били аграрни служащи в село Оду. Те са били оповестени за изчезнали, откакто колата им е открита изгорена, а телата им са били открити сутринта.

Според представителя на кипърската пожарно-спасителна работа Андреас Кетис сега 11 самолета са ангажирани в гасенето на пожара. Той рапортува за " дейни фронтове " на разпространяването на огъня, само че добави, че през нощта пламъците не са излизали отвън общия периметър на обхванатата от пожар зона. Както формалният представител на кипърското държавно управление в сан на министър Мариос Пелеканос осведоми в противопожарния център за ръководство на рецесията, проведен в село Вавациния, обстановката в зоната на разпространяване на пожара остава труднодостъпна, само че управляващите не губят оптимизъм. По думите му в този момент напъните са ориентирани към битката с пожара сред обитаемоте места Оду и Агиос Вавациниас.

Пелеканос приказва и за напредъка на помощта за Кипър от три средиземноморски страни, които са решили да изпратят пожарни самолети на острова. " Очакваме аероплан от Гърция да се включи в борбата през идващите няколко часа. За страдание вторият аероплан от тази страна трябваше да се върне заради механически проблеми. Освен това се чака два самолета да дойдат от Израел и бяхме осведомени, че още два също ще дойдат от Италия “, съобщи представител на държавното управление. Той акцентира още, че в събота вечерта никоя от жертвите на пожара не е останала без дом.

Настоящият пожар в Кипър е един от най-големите през последните две десетилетия. Той избухна в региона на село Аракапас в провинция Лимасол. Според локалните вестници в Аракапас сред 15 и 17 къщи и доста коли са унищожени от пламъците. Огънят е развалил и къщи в селищата Ора и Мелини, а в село Ептагония пожарната станция, обслужвала района, е изгоряла. Пламъците са унищожили и голям брой борови и маслинови горички.

На острова липсва пожарогасителна профилирана техника, в това число противопожарни самолети, за справяне с пожари от подобен мащаб. В резултат управляващите на Република Кипър се обърнаха за помощ към Израел и Европейския съюз. Общо жителите на 10 села в провинциите Лимасол и Ларнака бяха евакуирани в събота.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР