Най-малко четирима души загинаха, а стотици хиляди домакинства останаха без

...
Най-малко четирима души загинаха, а стотици хиляди домакинства останаха без
Коментари Харесай

Най-малко 4 са жертвите на мощните бури, които бушуват в САЩ

Най-малко четирима души починаха, а стотици хиляди семейства останаха без електричество, вследствие на неприятното време, което засегна огромна част от територията на Съединените щати.
Мощните стихии, които бушуват над съвсем цялата територия на Съединени американски щати, донесоха сняг, вятър и дъждове, които засегнаха близо 164 милиона души. 
Над 600 000 семейства в 12 щата са без ток, като 145,000 от тях са в Ню Йорк а над 105 хиляди в щата Пенсилвания. 
Засега се оповестява за четирима починали в щатите Алабама, Джорджия и Северна Каролина от парчета и паднали дървета вследствие на мощните ветрове.
Повече проблеми има в южните щати, където поради конфликта на студения фронт с топлия и мокър въздух на юг се образуваха разрушителни ветрове.
Бурите не престават да се движат на изток и се чака да обиден щатите, ситуирани по  крайбрежието на Атлантика.
Времето е неприятно и в Средния Запад, където живеят и най-вече българи. Властите в Чикаго оповестиха, че са били анулирани минимум 150 полета от двете летища на града. 
В северозападната част на Тихоокеанското крайбрежие върлува друга стихия, която се чака да донесе значителни превалявания от сняг в Сиера Невада и Скалистите планини, както и влошена метеорологична обстановка в щата Вашингтон. 
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР