Най-малко четири контролирани от САЩ биолаборатории работят в Нигерия, откъдето

...
Най-малко четири контролирани от САЩ биолаборатории работят в Нигерия, откъдето
Коментари Харесай

Русия призовава СЗО да разследва финансирани от САЩ лаборатории в Нигерия

Най-малко четири следени от Съединени американски щати биолаборатории работят в Нигерия, откъдето произлиза маймунската шарка. Това съобщи в петък началникът на войските за радиационна, химическа и биологична отбрана на въоръжените сили на Русия Игор Кирилов, оповестява.

Той напомни, че съгласно отчет на Световната здравна организация западноафриканският вариант на маймунска шарка е пренесен от Нигерия, където Съединените щати са разположили своята биологична инфраструктура.

„ Според наличната информация в Нигерия има минимум четири биологични лаборатории, следени от Вашингтон “, сподели Кирилов.

Според него в тази връзка би трябвало да се напомни едно необичайно съвпадане, което се нуждае от спомагателна инспекция от експерти.

„ И по този начин, съгласно европейски и американски медии, в материалите на Мюнхенската конференция по сигурността 2021 година, т.е. на фона на пандемията COVID-19, е създаден сюжет за противопоставяне на огнище, породено от нов вариант на маймунската шарка вирус”, сподели началникът на войските.

Според Кирилов Русия приканва управлението на СЗО да проверява активността на финансираните от Съединени американски щати нигерийски лаборатории в Абуджа, Зария и Лагос.

„ На фона на голям брой случаи на нарушение на условията за биосигурност от Съединени американски щати и обстоятелства за повърхностно предпазване на патогенни биоматериали, ние призоваваме управлението на Световната здравна организация да организира следствие на активността на финансираните от Съединени американски щати нигерийски лаборатории в Абуджа, Зария, Лагос и осведоми международната общественост за резултатите “, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР