Най-малко 96 големи горски пожара са обхванали площ от 1.375

...
Най-малко 96 големи горски пожара са обхванали площ от 1.375
Коментари Харесай

Сан Франциско осъмна с оранжево небе заради пожари /снимки/

Най-малко 96 огромни горски пожара са обхванали повърхност от 1.375 милиона хектара в американските щати Орегон, Калифорния и Вашингтон, заяви Националният междуведомствен център за битка с пожарите, който е основан в Айдахо. Най-малко трима души са починали при огромен горски пожар в Калифорния, предадоха Ройтерс и ТАСС. По този метод жертвите на стихията се усилват до 11.
Заради пожарите вместо с дневна светлина, Сан Франциско осъмна с оранжево небе.
Стихията е унищожила стотици домове, съвсем са унищожени пет дребни града, а в Орегон е наложила всеобща евакуация.
Хиляди поданици на щата се изтеглят поради пожарите, обхванали повърхност от над 230 000 акра, заяви губернаторът на Орегон Кейт Браун на конференция, излъчена по Си Ен Ен.
Няколко огромни пожара бързо се разрастват поради жегата, сушата и мощния вятър. Огънят може да докара до най-големия брой жертви и вреди в историята на щата, предизвести Браун. Тя не посочи какъв брой може да са жертвите. Един от най-смъртоносните пожари в Орегон, през 1936 година, обаче унищожава град Брандън и лишава живота на 13 души.
Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заяви, че общата повърхност на пожарите в неговия щат тази година е достигнала към 930 700 хектара, което е най-високият индикатор в историята на Калифорния. Предишният антирекорд бе подложен през 2018 година - към 793 200 хектара. Огънят е унищожил или нанесъл вреди на 4265 жилища и постройки, а жертвите на стихията остават осем души.
Снимки от американски спътници, оповестени от НАСА, демонстрират, че във вторник димът от пожарите е обхванал съвсем цялото западни крайбрежие на Съединени американски щати. Температурата на повърхността тук-там е превишавала 191 градуса по Целзий.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР