Най-малко 90 души, включително 65 деца, са били заразени с

...
Най-малко 90 души, включително 65 деца, са били заразени с
Коментари Харесай

В Пакистан задържаха лекар, заразил десетки с ХИВ

Най-малко 90 души, в това число 65 деца, са били инфектирани с вируса на ХИВ в Пакистан от доктор, употребява. инфектирана спринцовка.
" Арестувахме доктор, откакто получихме недоволства от здравните управляващи ", сподели Кампан Наваз, началникът на локалната полиция, управляващ случая в южния град Ларкана.
" Казаха ни, че лекарят също има ХИВ, " сподели той.
Властите бяха известени за това предходната седмица, откакто 18 деца от покрайнините на града са дали позитивен резултат за вируса, който предизвиква СПИН, което подтиква здравните чиновници да правят по-широки инспекции. Открити са още десетки инфектирани.
" Повече от 90 души от тестваните са ХИВ-позитивни, а броят на децата е към 65 години ", сподели пред Агенция Франс Прес доктор Абдул Рехаман, служител в региона на опазването на здравето в Ларкана.
Властите обявиха, че са наблюдавали експлоадирането на инфекцията до доктор, който наподобява е употребявал инфектирана спринцовка при манипулиране на пациентите.
Азра Печухо, министърът на опазването на здравето на провинция Синдх, удостовери неговия арест.
" Кръвта на родителите на инфектираните деца също беше тествана, само че резултатите им бяха негативни ", добави Печухо.
Пакистан се смята за страна с ниско разпространяване на ХИВ, само че заболяването се усилва - най-много измежду интравенозните наркомани, проституиращите и служащите мигранти, които се завръщат от Персийския залив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР