Най-малко 8 души загинаха и 45 бяха ранени в различни

...
Най-малко 8 души загинаха и 45 бяха ранени в различни
Коментари Харесай

Загинали след снежни бури в Япония, полярен студ в САЩ

Най-малко 8 души починаха и 45 бяха ранени в разнообразни региони на Япония поради изобилните снеговалежи, които сполетяха тази седмица крайбрежията на Японско море и Североизточна Япония, съобщи японската телевизия Ен Ейч Кей.

Повечето от починалите и потърпевшите са възрастни хора, които са се занимавали с почистване на снега и са получили контузии при рухване. Такива случаи са регистрирани в префектурите Хокайдо, Акита, Ямагата, Ниигата и Исикава. Заради снеговалежите към 8000 семейства в Ниигата, Исикава и Хокайдо остават без ток.

Според метеоролозите мощните снеговалежи по крайбрежията на Японско море ще продължат. Очаква се в доста региони снеговалежът да бъде придружен от мощни ветрове.

Властите приканиха жителите на засегнатите региони да не излизат на открито, в случай че няма сериозна нужда от това.
Полярен мраз в Съединени американски щати
Хиляди закъснели и анулирани полети дни преди Коледа, студове и мощни снеговалежи – това са първите последствия от една стихия, каквато се случва „ един път на потомство “, усетени през вчерашния ден в огромна част от Съединени американски щати, съобщи „ Франс прес “.

Условията са прекомерно рискови за пътувания, предизвестяват управляващите. А се чака милиони американци да изпълнят пътищата и летищата по Коледа и Нова година.

„ Моля ви, погледнете на тази стихия извънредно съществено “, прикани ги президентът Джо Байдън. „ Насърчавам всички да слушат предизвестията на локално равнище. Нещата са съществени “, добави той.

Редица щати оповестиха изключително състояние, да вземем за пример Оклахома, Кентъки, Джорджия и Северна Каролина. Американците ще треперят от мраз в доста райони, чак до Тексас на юг.

Има пътища, затрупани със сняг, медиите оповестиха за голям брой произшествия.

Националната метеорологична работа алармира, че е открила впечатляващи спадове на температурата „ в течение на един час и даже по-малко “.

Силите на реда в Уайоминг разпространиха зрелищни фрагменти с мъгли, снимани в сряда от техен сътрудник, пътувал с кола. Навън не се вижда нищо – „ видимостта е нула “, обясниха те.

Вчера бяха анулирани над 2200 полета, а повече от 6900 закъсняха, заяви профилираният уебсайт „ ФлайтАуеър “.

Особено мощно бяха наранени летищата в Чикаго и Денвър.

Според управляващите снеговете и ветровете ще образуват на някои места мъгли и всяко пътешестване ще бъде „ рисково, даже от време на време невероятно “.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР