Най-малко 78 души бяха задържани на различни места във Франция

...
Най-малко 78 души бяха задържани на различни места във Франция
Коментари Харесай

Най-малко 78 души бяха задържани на различни места във Франция тази нощ

Най-малко 78 души бяха арестувани на разнообразни места във Франция тази нощ, измежду които 20 в Париж, оповестява телевизия Бе Еф Ем Те Ве.

Призивите за успокоение, отправени от управляващите и от роднините на убития от служител на реда Наел наподобява са били чути, тъй като тази нощ обстановката в страната е много по-спокойна и към 1,30 ч. локално време не бяха подадени сигнали за огромни произшествия.

Ескалация имаше въпреки всичко в някои обитаеми места, които постановиха намесата на полицията със сълзотворен газ, само че като цяло нощта прочита умерено спрямо предходните пет вечери, а броят на арестуваните е доста по-малък към същия час на предходните протестни вечери.

Из Франция са ситуирани 45 000 служители на реда с бронирана техника.

По-късно през днешния ден френският президент Еманюел Макрон ще одобри ръководителите на двете парламентарни камари Яел Браун-Пиве и Жерар Ларше. Утре ще има среща с над 220 кметове на наранени от размириците обитаеми места.
Днес пък премиерката Елизабет Борн приема ръководителите на парламентарните групи в Националното заседание (долната камара на парламента).
Пред телевизия " Те Еф 1 ", кметът на едно от парижките покрайнини, чието семейство беше нападнато по време на митингите, сподели, че е сигурен, че протестиращите са желали да изгорят дома му.
" Няма никакво подозрение, че са желали да възпламенят къщата и в действителност от момента, в който са разбрали, че има някой вътре, откакто са светнали светлини, надалеч не са спрели, в противен случай, те са отприщили залп от огън по къщата… това е цялостна полуда. Това е вторият ми мандат, бях определен за кмет на 29 години, в града, в който израснах. Никога не съм си представял, че ще изложа жена си, децата си на заплаха, тъй като съм се заел да послужвам на жителите ", съобщи Венсан Жанбран, кмет на Ле-ле-Роз.
Инфо: Българска телеграфна агенция, Нова тв

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР