Най-малко 70 души, сред които жени и деца, са загинали

...
Най-малко 70 души, сред които жени и деца, са загинали
Коментари Харесай

Най-малко 70 души са загинали в големите наводнения в Северен Афганистан, срутени са 300 къщи

Най-малко 70 души, измежду които дами и деца, са починали и десетки са ранени в огромни наводнения в северната афганистанска провинция Парван, породени от проливни дъждове, предадоха ДПА и Асошиейтед прес, като се базират на локалните управляващи.

Вахида Шахкар, говорителка на провинциалния губернатор, заяви през днешния ден, че близо 80 индивида са били ранени в основния град на провинцията Чарикар. По думите й минимум 300 жилищни здания са били унищожени от стихията в Парван. Властите по места не са в положение да оказват помощ на потърпевшите, по тази причина държавното управление в Кабул би трябвало да се намеси, сподели Шахкар. Тя акцентира, че броят на починалите и потърпевшите може да се окаже по-голям, тъй като продължава издирването на хора под руините на срутените здания.

Президентът Ашраф Гани разгласи, че е разпоредил да бъде изпратена помощ в Парван и други потърпевши провинции и изрече състрадание за човешките загуби.

Говорител на министерството за справяне с бедствия сподели, че наводненията са създали непроходими автомагистралите в източните и северните провинции.

Парван е една от най-страдащите от наводнения провинции в Афганистан. Годишно в страната хиляди хора губят живота и имуществото си поради наводнения, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР