Най-малко 65 души загинаха тази сутрин при пожара, избухнал в

...
Най-малко 65 души загинаха тази сутрин при пожара, избухнал в
Коментари Харесай

Най-малко 65 души изгоряха живи при пожар в пакистански влак

Най-малко 65 души починаха тази заран при пожара, избухнал в пътнически трен в Пакистан, съобщи за Франс прес Ясмин Рашид, която оглавява здравните управляващи в централната провинция Пенджаб.

По думите й има и над 40 ранени, които се извозват до лечебни заведения от района. До момента са разпознати останките единствено на 18 от починалите пасажери.

Според ДПА влакът бил на път от Карачи за Лахор, когато се запалил. Причина за пожара била газова бутилка, която пасажери качили във влака, с цел да си подготвят закуска, само че тя експлодирала.

Най-малко три вагона били обхванати от пламъци и хората почнали да скачат в придвижване. Започнало е следствие по какъв начин се е озовала в композицията газовата бутилка, защото качването на сходни предмети във влакове е неразрешено.

Железопътните произшествия не са необичайност в Пакистан, наследил от английските колониални управляващи развита жп мрежа. Зле поддържана обаче, през днешния ден тя е унищожена от десетилетия корупция, несъответстващо управление и дефицит на вложения, добавя Агенция Франс Прес.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР