Най-малко 5800 души засега не могат да се върнат по

...
Най-малко 5800 души засега не могат да се върнат по
Коментари Харесай

Близо 6000 остават в евакуационните центрове в Хокайдо след земетресението

Най-малко 5800 души към този момент не могат да се върнат по домовете си и не престават да са настанени в евакуационните центрове в северния японски остров Хокайдо, който през нощта на 5 против 6 септември бе разлюлян от мощен трус с магнитуд 6,7. Това заяви през днешния ден телевизионният канал Ен Ейч Кей.

Броят на жертвите на земетресението набъбна от 35 до 37 души, а още двама се водят за безследно изчезнали. Най-много вреди са нанесени в окръг Ибури, където бе епицентърът на подземните земетресения. Заради свлачища са разрушени доста жилищни здания в планинските региони, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес министър председателят на Япония Шиндзо Абе посети потърпевшите региони и изрази съболезнования на фамилиите на починалите. Мащабът на интервенциите по ликвидирането на последствията от земетресението понижа, само че в тях не престават да вземат участие близо 2000 души, посочи ТАСС.

Земетресението на остров Хокайдо докара до спиране на електрозахранването и наруши транспортните връзки. В събота бе обновено подаването на ток на процедура на цялата територия на острова, а най-голямото летище " Син-Титосе " възобнови интернационалните полети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР