Най-малко 46 души са убитите, а 47 - ранените в

...
Най-малко 46 души са убитите, а 47 - ранените в
Коментари Харесай

46 са убитите при двойния атентат на Ислямска държава в Йемен

Най-малко 46 души са убитите, а 47 - ранените в неделния двоен атентат в Аден, осъществен от терористичната формация " Ислямска страна " (ИД), заяви във вторник Министерството на вътрешните работи на Йемен.
Сред жертвите са както членове на силите за сигурност, по този начин и цивилни.
Два терористични акта бяха осъществени в град Аден в южната част на Йемен. Един от атентаторите самоубийци проникна в помещение на отдела по престъпни следствия и се взриви вътре, след което в постройката избухна мощен пожар.
Преди това подобен гибелен атентат беше осъществен в ръководството по сигурността в Аден, където починаха петима военнослужещи, а няколко цивилни бяха ранени.
Военно-политическият спор в Йемен продължава от 2014. Опитите на Организация на обединените нации да провежда кротичък развой се провалиха. В спора вземат участие бунтовници хуси от шиитското придвижване „ Ансар Ала” и правилни на някогашния президент Али Абдала Салех елементи от армията, които се опълчват на държавните войски и доброволци, правилни на президента Абдрабху Мансур Хади.
Правителството е подкрепяно по въздух и по земя от арабска коалиция отпред със Саудитска Арабия. В отговор йеменските бунтовници постоянно обстрелват с ракети саудитски гранични региони.
През 2015 Аден беше освободен от метежниците и стана краткотрайна столица на Йемен, където заседава държавното управление на Хади.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР