Най-малко 40 души са загиналите и други 22 са изчезнали

...
Най-малко 40 души са загиналите и други 22 са изчезнали
Коментари Харесай

Наводнение във Виетнам взе десетки жертви

Най-малко 40 души са починалите и други 22 са изчезнали вследствие на наводненията, породени от непрекъснатите проливни дъждове в Северен и Централен Виетнам, оповестява Националният координационен комитет за битка с последствията от естествените бедствия, представен от Българска телеграфна агенция.

Сред изчезналите е и публицист, който правил репортаж в провинция Йен Бай.

Най-сериозно са потърпевши централните региони Нге Ан, Тхан Хоа, Сон Ла, Хоа Бин. Там, повече от 1,2 хиляди жилищни здания са били наводнени и унищожени от свлачищата, а пътищата не престават да са безусловно парализирани. Хиляди локални поданици бяха принудени да изоставен домовете си, бягайки от непрекъснато покачващото се равнище на водата.

В някои провинции земеделските земи са под вода, електропроводите и връзките не действат. Поради наводняването наоколо до железопътната линия и сриването на една скална групировка, придвижването на влаковете по трансвиетнамската железопътна линия Север-Юг също е краткотрайно прекратено.

Виетнамският министър председател Нгуен Суан Фук посети персонално един от залятите региони през днешния ден. Ръководителят на виетнамското държавно управление изиска от локалната власт да ускори контрола си върху развиването на обстановката с наводненията и неотложно да предприеме всички ограничения за бързото връщане на естествения живот към обитаемоте места, наранени от естествените стихии.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР