Най-малко 3877 заразени с коронавируса са открити в Япония през

...
Най-малко 3877 заразени с коронавируса са открити в Япония през
Коментари Харесай

Япония регистрира рекорден брой нови случаи на COVID-19 четвърти пореден ден

Най-малко 3877 инфектирани с ковид са открити в Япония през последното денонощие - рекорден брой се записва към този момент четвърти следващ ден, съобщи ТАСС, като се базира на здравните управляващи.

В Токио са открити през днешния ден минимум 949 инфектирани за 24 часа - оптимален индикатор от началото на пандемията, заяви телевизия Ен Ейч Кей.

Общият брой инфектирани в Япония надвишава 219 000. Смъртните случаи измежду пациентите с COVID-19 от през вчерашния ден насам са 47, с което жертвите на заболяването стават 3247. Оздравелите са към 180 000, 654 заболели са в тежко положение.

В рамките на битката с ковид японските управляващи са замразили до 11 януари програмата в поддръжка на вътрешния туризъм и са предложили на заведенията за публично хранене да понижат работното си време. Губернаторката на Токио прикани столичани да не излизат на открито без остра потребност по време на новогодишните празници, анулира и редица празнични прояви.

Междувременно в Япония бе регистриран за първи път случай, в който новият коронавирусен вариант е бил предаден от човек на човек на територията на страната. Вирусът бе открит у водач от гражданската авиация, върнал се неотдавна след полет до Англия, след което заразил с новия вариант и жена си, отбелязва Българска телеграфна агенция.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР