Руски разработчик планира да създаде мащабна единна екосистема от устройства

...
Руски разработчик планира да създаде мащабна единна екосистема от устройства
Коментари Харесай

Още един сериозен удар по Android: представиха руската мобилна ОС kvadraOS

Руски разработчик възнамерява да сътвори огромна единна екосистема от устройства и услуги, в това число смарт телефони, основани на kvadraOS.

На особено събитие в Москва съветската компания Yadro публично показа операционната система kvadraOS. По време на конференцията разработчиците показаха нова идея, която интегрира софтуерните и хардуерните платформи на компанията разработчик и обезпечава тяхното пълноценно и безпроблемно взаимоотношение.

„ KvadraOS е нова операционна система за мобилни устройства с марката Kvadra, въз основа на която се възнамерява да се сътвори единна екосистема от артикули и услуги “,

заявиха от пресслужбата.

Операционната система, основана на AOSP (Android Open Source Project), включва голям брой патентовани модули, които са модифицирани благодарение на решения с отворен код. Тези съставни елементи включват както ядрото на операционната система, по този начин и голям брой приложения.

Според основния изпълнителен шеф на Kvadra Дмитрий Черкасов работата по основаването на единна екосистема от артикули и услуги на локалния разработчик към този момент е в разгара си зад стените на компанията. Първото устройство на системата беше таблетът Kvadra_T, който беше показан през 2023 година и работи с kavdraOS.

„ Започнахме да сътворяваме първата единна екосистема от артикули и услуги от съветски производител на лични устройства. Това не е просто набор от софтуерни и хардуерни артикули, които обменят информация между тях. На първо място, ние сме фокусирани върху потребностите на потребителите и се стремим да им предложим спомагателни благоприятни условия и комфорт на взаимоотношение с цифровите устройства във всички аспекти на всекидневието “,

обясни Черкасов.


Операционната система разрешава да се работи в многопотребителски режим. Всеки консуматор може да сътвори собствен личен акаунт с изолирано предпазване на данни и файлове. Всеки профил може да бъде персонализиран със личен начален екран, набор от приложения и други

В последната версия на kvadraOS е добавена опцията за архивиране на данни (снимки, контакти и т.н.) посредством личното облачно вместилище на компанията. На потребителите на таблети се дават 15 GB в същия облак. Данните могат да бъдат непокътнати и на външен диск.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР