Най-малко 37 палестинци са били убити при израелски удари по

...
Най-малко 37 палестинци са били убити при израелски удари по
Коментари Харесай

Израел с нова масирана атака по град Рафах в Газа, много загинали

Най-малко 37 палестинци са били убити при израелски удари по град Рафах в Газа , споделиха здравни чиновници в анклава, представени от Ройтерс.

Телата на двадесет палестинци са били признати в кувейтската болница, а 12 други са били признати в европейската болница и пет - в болничното заведение " Абу Юсеф ан Наджар ", прибавиха чиновниците.

Израелските въоръжени сили обявиха, че са нанесли " поредност от удари " по южната част на Газа, които към този момент " са завършили ", без да дават повече детайлности.

Хуманитарните организации, настояват че офанзива в град Рафах в южната част на Газа би била пагубна, показва Ройтерс. Това е последното относително безвредно място в анклава, унищожен от офанзивата на Израел.

Според катарския ефирен канал " Ал Джазира " след израелските бомбардировки на домове и джамии в Рафах са били открити телата на минимум 52 души. Съобщава се и за десетки ранени, доста от които деца, както и че се чака, че борят на жертвите ще се усили.

Израелските военни също по този начин обявиха, че рано тази заран са избавили двама заложници от плен в линията Газа, съобщи Асошиейтед прес.

Те споделиха, че двамата мъже са били отвлечени от бойци на " Хамас " от кибуца Нир Ижак по време на офанзивата на 7 октомври, с която стартира 4-месечната война сред Израел и " Хамас ".

Заложниците са били освободени от израелски специфични сили по време на интервенция в Рафах.

Армията съобщи, че двамата мъже са в положително здравословно положение.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР