Най-малко 37 души са загинали при сблъсъци между въоръжени затворници

...
Най-малко 37 души са загинали при сблъсъци между въоръжени затворници
Коментари Харесай

Най-малко 37 загинали при затворнически бунт във Венецуела

Най-малко 37 души са починали при конфликти сред въоръжени пандизчии и силите за сигурност в дребен затвор в Южна Венецуела, заяви щатски губернатор, представен от Асошиейтед прес.

Губернатор Либорио Гуаруля съобщи, че кръвопролитието е станало през вчерашния ден вечерта, когато са избухнали конфликти сред пандизчии и надзиратели в пандиза в Пуерто Аякучо, столица на щата Амасонас. Той сподели, че силите за сигурност са влезнали комплекса, с цел да възстановят реда.

Гуаруля заяви по-рано в "Туитър ", че над 35 души са починали, когато специфични елементи на министерството на вътрешните работи и правораздаването са щурмували пандиза.

Прокуратурата оповестява за 37 починали и 14 ранени чиновници.

Според две правозащитни организации 37-те починали са пандизчии. В комплекса, намиращ се в отдалечена зона на тропическа гора, има 105 пандизчии.

Условията във венецуелските затвори се утежниха в миг, когато страната претърпява най-тежката си икономическа рецесия. В тях непрекъснато се вкарват контрабандно оръжия и в последно време се оповестява за доста протести в тези институции, където пандизчиите страдат от недохранване, означи ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР