Най-малко 36 души са загинали, а над 70 са ранените,

...
Най-малко 36 души са загинали, а над 70 са ранените,
Коментари Харесай

Тайван: Най-малко 36 загинали и над 70 ранени при дерайлирането на влак

Най-малко 36 души са починали, а над 70 са ранените, откакто трен дерайлира в тунел в Източен Тайван, заяви Ройтерс. Инцидентът се дефинира като най-голямата жп покруса в страната в последните десетилетия.

Във влака са пътували към 350 пасажери.

Предполага се, че влакът е дерайлирал в тунела откакто се е блъснал в камион и част от вагоните са се блъснали в стената на тунела, сочат данни от тайванската пожарна работа.

Снимка: Reuters

Някои от вагоните са се разпаднали след удара, а други са смачкани, което затруднява работата на избавителните служби. До момента са евакуирани сред 80 и 100 души от първите четири вагона, само че от петия до осмия вагон деформациите са доста огромни и изваждането на оживелите е извънредно мъчно.

От пожарната работа на Тайван оповестяват още, че камионът, поради който е станал случая, евентуално не е бил паркирал вярно и се е хлъзнал по ската, препречвайки пътя на влака.
Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters
През 2018 година 18 души починаха и 175 бяха ранени при дерайлирането на трен в Североизточен Тайван. През 1981 година 30 души починаха още веднъж при влакова злополука в Северен Тайван.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР