Най-малко 35 смъртни случая от грип са регистрирани в Хърватия

...
Най-малко 35 смъртни случая от грип са регистрирани в Хърватия
Коментари Харесай

Ямагата уби 35 души в Хърватия

Най-малко 35 смъртни случая от грип са регистрирани в Хърватия тази година, само че специалистите считат, че действителният им брой е доста по-голям, заяви МИА.

Досега максимален брой умряли от грип в Хърватия бяха регистрирани през миналогодишния зимен сезон - 27 души, както и през 2010 година по време на пандемията от по този начин наречения свински грип. Тази година най-засегнати са били възрастните хора, като съвсем никой от тях не е бил имунизиран срещу грип, показва Владимир Драженович, вирусолог от Националния център за грип към Хърватския институт за публично здраве, предава Българска телеграфна агенция.

Само през миналата седмица в Хърватия са регистрирани нови шест хиляди случая на болни от грип, с което общият им брой доближи 57 хиляди. Лекарите чакат, че до края на сезона формалният брой на заболелите ще доближи 70 000 души.

Драженович прави оценка, че този брой следва да се умножи най-малкото по две, защото голяча част от болните не търсят лекарска помощ. Тази година в Хърватия господства вирус от вид Б.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР