Най-малко 31 мигранти загинаха, след като малката им лодка се

...
Най-малко 31 мигранти загинаха, след като малката им лодка се
Коментари Харесай

Най-голямата трагедия с мигранти досега. Поне 31 души се удавиха в Ламанша

Най-малко 31 мигранти починаха, откакто дребната им лодка се е преобърнала в Ламанша на път от Франция за Англия. Според френския вътрешен министър Жералд Дарманен броят на жертвите не е финален.

"Най-голямата покруса с мигранти до момента ", сподели министърът. Френската полиция е арестувала четирима души по съмнение, че са свързани с случая.

Френските медии цитират локални риболовци, съгласно които в сряда доста мигранти са потеглили от северното крайбрежие на Франция поради слабото неспокойствие. Температурите на водата обаче са били всекидневно ниски за този сезон ниски.

Сигналът за случая е бил подаден от риболовец, който е видял плаващи тела и празна дребна лодка. Френски и английски служби продължиха да търсят потърпевши в региона.

Британският министър председател Борис Джонсън сподели, че е "шокиран и ужасяващ " от гибелта на мигрантите.

"Тази покруса демонстрира какъв брой е рисково да се прекосява Ламанша по този метод ", сподели Джонсън.

Националността на жертвите към този момент не се оповестява. Световните организации означават, че тази година има нарастване на броя на мигрантите, които се пробват да прекосят Ламанша с дребни лодки. Само за последните няколко седмици френските и английските управляващи са избавили хиляди мигранти край крайбрежията на Ламанша.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР