Най-малко 30 затворници са убити, а десетки са ранени при

...
Най-малко 30 затворници са убити, а десетки са ранени при
Коментари Харесай

Най-малко 30 убити и десетки ранени при битка между банди в затвор в Еквадор

Най-малко 30 пандизчии са убити , а десетки са ранени при борба сред съперничещи групировки в затвор в пристанищния град Еквадор Гуаякил, оповестява БиБиСи.

Командир на полицията съобщи, че минимум петима пандизчии са обезглавени, до момента в който други са убит и. Командирът Фаусто Буенаньо добавя, че пандизчиите също са хвърляли гранати .

Областният шеф разяснява, че са били нужни 400 служители на реда, с цел да си върнат контрола над пандиза , в който се обитават пандизчии , свързани с интернационалните наркогрупировки .

Досега тази година над 150 души са убити при принуждение в затвори в Еквадор . При най-кървавия случай до момента 79 пандизчии бяха убити през февруари.

Затвор, където се организира последната смъртоносна борба във вторник вечерта, се смята за един от най-опасните в страната.

Командирът на полицията Буенаньо изяснява, че пандизчии от едно крило на пандиза са пропълзяли през дупка, с цел да стигнат до друго крило , където са нападнали членове на друга тайфа.

Полицията съумява да доближи до шест готвачи, които са заклещени в крилото, където се развихря борбата и да ги изведе на безвредно място.

В пандиза има пандизчии от Лос Чонерос, тайфа от Еквадор , за която се счита, че има връзки с мощния мексикански наркокартел Синалоа .

Д руга мексиканска незаконна група, новият картел Джалиско (CJNG), също се пробва да сътвори съюзи с еквадорски банди , с цел да завземе контрола на маршрутите за контрабанда на опиати , водещи от Еквадор до Централна Америка и да измести своите противници от Синалоа.

През юли президентът Гилермо Ласо съобщи, че затворническата система на Еквадор е с 30% над потенциала си . Той разгласи проектите си да форсира процеса на освобождение на пандизчии, които са излежали по-голямата част от времето си или са направили дребни закононарушения, с цел да облекчи пренаселеността.
 Над 70 починали при координирани протести на пандизчии в Еквадор
Над 70 починали при координирани протести на пандизчии в Еквадор

Съгласувани дейности на незаконни организации
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР