Най-малко 3 003 души са загинали в Съединените щати от

...
Най-малко 3 003 души са загинали в Съединените щати от
Коментари Харесай

Над 3 000 вече са жертвите на пандемията в САЩ

Най-малко 3 003 души са починали в Съединените щати от Covid-19, съгласно данни на международните държавни здравни служби. Има минимум 160 698 случая на ковид, които са открити и тествани в Съединените щати посредством американските системи за публично здраве.

Общият брой включва случаи от всеки щат, окръг Колумбия и няколко територии на Съединени американски щати, както и случаи на репатриране. Хавай и Уайоминг не са съобщавали за гибел от ковид.

Всеки ден смъртните случай се усилват. Имаше повече от 500 известия за умряли от ковид в понеделник, най-вече починали за един ден в Съединените щати.

Докторите се опасяват от безпорядък. Много хора от първа линия на рецесията за национална грижа против Covid-19 се усещат разочаровани и зле в борбата против новия ковид.

Стотици медицински служащи в цялата страна се разболяха, а лечебните заведения са изправени пред изострен дефицит на защитна екипировка. "Бавно се спускаме в безпорядък ", сподели доктор в болница Джексън Мемориал в Маями.

Колегите на лекарите, които нормално разчитат на литература, проучвания и образование, "летят на сляпо " без принадлежности и създаване на насоки от горе, сподели лекарят.

В болница в Ню Йорк, чиновниците измиват и употребяват наново защитни средства за еднократна приложимост, заяви доктор в отделението по анестезиология.

Когато в болничното заведение изчерпаха животоспасяващите вентилатори, започнаха да употребява апарати за упойка. "Няма задоволително от нищо ", сподели лекарят. "Просто има толкоз доста пациенти, които са толкоз заболели, наподобява невероятно да сме в крайник с нужното. "

И освен възрастните хора получават тежки затруднения, от ден на ден младежи се хоспитализират с ковид.

В болничното заведение в NYU-Langone Brooklyn се интубират пациенти от 20 до 90 годишни, сподели здравна сестра в незабавното поделение.
В Бостън "виждаме доста младежи да се разболеят, доста в нашите интензивни отделения ", сподели доктор Рошел Валенски, шеф на инфекциозните заболявания в Масачузетската болница.

"Така че, когато ви молим да останете вкъщи, ние споделяме, апелирам, останете си вкъщи, тъй като не знаем кой от вас ще идващият ", сподели тя. "Нямаме метод да предвиждаме кой от по-младите ще се разболее. "

Според изследванията, общественото разграничаване се отплаща във Вашингтон. Мерките за обществено разграничаване наподобява оказват помощ да се забави разпространяването на Covid-19 в окръг Кинг, щата Вашингтон, съгласно обява в блог от отдела за публично здраве на окръг Сиатъл и Кинг, която цитира два отчета на институт, профилиран в проучване на предаването на заболявания и динамичността.

"Наблюдаваме намаляването на контактите сред хора, които последователно се усъвършенстват и ни доведоха до миг, в който имаме доста позитивно влияние ", съобщи доктор Джеф Дючин, чиновник по публично здраве в Сиатъл и окръг Кинг.

Проучванията, ръководени от Института за моделиране на заболявания, прегледаха данни от Държавния департамент по опазване на здравето във Вашингтон и Фейсбук, изясни обявата в блога. Те разгледаха подвижността на популацията и дали измененията в това могат да бъдат свързани с понижаване на предаването на Covid-19, сподели пред кореспонденти доктор Даниел Клайн, който управлява разбора.

Проучванията демонстрират, че "ефективният репродуктивен брой ", почти междинният брой нови излъчвания от всеки инфектиран човек, е понижен с към 50% от към 2,7 в края на февруари до почти 1,4 на 18 март в окръг Кинг, сподели Клайн.

Даси оостанеш вкъщи може да избави милиони, разяснява водещ доктор. Последните прогнози за ковид в Съединени американски щати бяха толкоз тревожни, че на процедура нямаше различен избор с изключение на да се разширят насоките за обществено разграничаване, обявиха двама от най-хубавите експерти в страната за инфекциозни заболявания.

Федералните насоки, в началото планувани да приключат тази седмица, в този момент са удължени до 30 април. Това значи, че всички американци би трябвало да заобикалят групи от 10 или повече души, да заобикалят пътувания и да обмислят да анулират всички обществени визити по домове. По-възрастните поданици би трябвало да останат у дома.

Но даже и при дълготрайно обществено разграничаване, "не бих се изненадал, в случай че стигнем 100 000 смъртни случая ", споделя доктор Антъни Фочи, шеф на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания.

"Беше явно, като погледнем данните... в случай че се опитаме да се откажем от обществено разграничаване прибързано, освен губим животи, само че евентуално даже би навредило повече на стопанската система ", сподели той.

"Така че ще загубите на два фронта. Така че за нас не беше въпрос какъв е верният избор. "

В взаимозависимост от това по какъв начин американците съблюдават обществено разграничаване, това ще е разликата сред 100 000 и милиони смъртни случаи, съобщи доктор Дебора Биркс, координатор на коронавирусния отговор на Белия дом.

"Ако вършим нещата дружно добре, съвсем съвършено, бихме могли да стигнем в обсега от 100 000 до 200 000 смъртни случая ", сподели Биркс пред предаването "Днес " на NBC в понеделник.

Биркс съобщи, че най-лошите прогнози демонстрират "между 1,6 милиона и 2,2 милиона смъртни случаи, в случай че не извършите нищо " и пренебрегвате насоките за обществено разграничаване.

Докато броя на смъртните случаи от ковид в щата Ню Йорк надвишава 1000 е ясно, че би трябвало да се внимава единствено с горещи точки.
Места с малко случаи също могат да трансформират посоката на огнище, сподели Фаучи.

"Ако просто погледнете тези (места) и кажете: Има доста малко инфекции в тази област или в тази област, няма потребност да се тормозим за това, вие вършиме огромна неточност. Защото това може да се трансформира в огромни пожари. Трябва да разгледате тези други области и да се уверите, че доста пламенно идентифицирате, тествате... ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР