Най-малко 296 души са загинали след мощно земетресение в централната

...
Най-малко 296 души са загинали след мощно земетресение в централната
Коментари Харесай

Мощно земетресение от 6,8 по Рихтер взе най-малко 296 жертви в Мароко

Най-малко 296 души са починали след мощно земетресение в централната част на Мароко. То е с магнитуд 6,8 по Рихтер и е записано малко след 23:00 ч. в петък вечерта.

Голяма част от починалите са в труднодостъпни планински региони, а минимум 153 души са ранени. Все още обаче не се знае точният брой на жертвите, защото естественото злополучие се е случило по мрачно - чака се броя да нарасне, когато слънцето изгрее и избавителните екипи ще могат да виждат повече жертви в засегнатите райони. В доста от тях има остарели къща, някои от които са оповестени за културно завещание

: A strong earthquake of 6.8 magnitude struck central Morocco, killing atleast 296 people.

The epicentre was in the High Atlas Mountains, 71km (44 miles) south-west of Marrakesh, at a depth of 18.5km at 23.11 local time.

Many buildings collapsed, many feared trapped…
— Saba Khan (@ItsKhan_Saba)
Историческият град Маракеш, който е изключително известен измежду туристите, също е съществено обиден. В обществените мрежи се появиха фотоси на парчета по улиците, срутени здания и хора, които са принудени да спят навън. Съобщава се и за спирания на електрозахранването. Към момента не се знае дали има бедстващи българи.

Земетресението е блъснало най-силно провинциите и общините Ал-Хауз, Маракеш, Уарзазат, Азилал, Чичауа и Тарудант, излиза наяве от изказване на мароканските управляващи. Засегнатите региони са най-вече на юг от Маракеш.

Horrific moment of collapse caught on security camera
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР